Автор: Чарлз Кенеди, oilprice.comИндийският държавен енергиен гигант NTPC Ltd. отчете във

...
Автор: Чарлз Кенеди, oilprice.comИндийският държавен енергиен гигант NTPC Ltd. отчете във
Коментари Харесай

В Индия: Производството на въглища нараства с 83% в най-голямата енергийна компания

Автор: Чарлз Кенеди, oilprice.com

Индийският държавен енергиен колос NTPC Ltd. регистрира във вторник 83% скок в производството на въглища от мините, които ръководи, през първата половина на финансовата 2023/24 година, защото Индия продължава да разчита на въглища, с цел да задоволи по-голямата част от търсенето на електрическа енергия.   

Въглищата към момента създават към 70 % от електрическата енергия в страната. NTPC, с сегашен конфигуриран потенциал за произвеждане на електрическа енергия от всички източници от над 73 гигавата (GW), е най-голямата интегрирана енергийна компания. 

През първата половина на фискалната 2023/2024 година, сред април и септември, NTPC също по този начин е отбелязала скок в разпределението на въглища за интервала с 94 %, оповестяват индийските медии, като се базират на данни на компанията за първото полугодие и второто тримесечие.

NTPC също по този начин усили производството на въглища с 66% през второто тримесечие на финансовата си година спрямо интервала сред юли и септември през 2022 година

Само през септември 2023 година производството на въглища на компанията се е нараснало с 80%, а изпращането на въглища е скочило със 106% на годишна база. 

През цялата предишна финансова година сред април 2022 година и март 2023 година производството на въглища на NTPC е повишено с 65%, съобщи Гурдип Сингх, ръководител и ръководещ шеф, на годишното общо заседание през август 2023 г. 

Индия е очаквала, че производството на електрическа енергия от въглища ще се усили през актуалната година, защото управляващите възнамеряват въглищните блокове да усилят оптимално производството на електрическа енергия от вносни въглища, с цел да отговорят на възходящото търсене.

В началото на тази година индийското държавно управление очакваше електроцентралите, работещи с въглища, да употребяват с 8% повече въглища през финансовата година сред март 2023 година и март 2024 година, защото търсенето ще продължи да се усилва с помощта на възходящата икономическа интензивност и непредсказуемото време.

Миналата година NTPC съобщи, че може да усили потенциала си за произвеждане на електрическа енергия от въглища, защото дава приоритет на енергийната сигурност след спирането на електрозахранването напролет на 2022 година

Отказът от въглища в Индия " ще отнеме 2-3 десетилетия, в случай че не и повече ", съобщи тогава ръководителят на NTPC Гурдип Сингх.

 

Инфо: oilprice.com

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР